Since 1868


Öppettider

 

Öppethållningstider

Lunch
Måndag -fredag
11.00-15.00

A la carte
Måndag - lördag
17.00-

Söndag
Stängt

Fredag 26.4 
Privatbokat från kl. 15.00

Bokningar & förfrågningar

Kontaka oss på
strampen@strampen.com

eller ring (kl. 9-17)
+358 41 4514512

 

 

 

Veckans lunch

Vecka 17

Strampens lunch består av två varmrättsalternativ varav det ena alternativet är fisk. Priset inkluderar ett salladsbord, nybakat bröd, isvatten samt kaffe.

Pris: 13,00 € 

 

Måndag 22.4

Påsk annandag - stängt

Tisdag 23.4

Grillad kalkonfilé med getost-rödvinssås (G  L)

Sotad lax med gräddig sparrissås (G   L)

Laxsoppa (G  L)

Veckans vegetariska: Gnocchi med grillade grönsaker och getostkräm (L)

Onsdag 24.4

Grillbiff av gris ytterfilé med chili-bearnaise (G)

Smörstekt sik med salsa verde (G  L)

Laxsoppa (G  L)

Veckans vegetariska: Gnocchi med grillade grönsaker och getostkräm (L)

Torsdag 25.4

Långbakad Black Angus stek med rosépepparsås (G  L)

Halstrad forell med beurre blanc (G   L)

Laxsoppa (G  L)

Veckans vegetariska: Gnocchi med grillade grönsaker och getostkräm (L)

Fredag 26.4

Lammfärsbiff med gräddsås och rårörda lingon (L)

Stekt lax med brynt kaprissmör (G  L)

Laxsoppa (G  L)

Veckans vegetariska: Gnocchi med grillade grönsaker och getostkräm (L)

 

Bar Strampen

Utöver Strampens välbeprövade koncept med god mat gjord på bra råvaror i en anrik miljö, kan vi nu även erbjuda våra kunder ett perfekt ställe för en fördrink innan middagen, en After work med kollegorna eller bara ett ställe att umgås med vännerna på.

Bar Strampen erbjuder er utsökta drinkar, spännande viner, små tilltugg och förstklassig kundservice. Ta med dina nära och kära och kom in på ett glas vin i vår nya bar.

Välkommen!

 

 

 

Om Strampen

Välkomna till oss på Strampen!

Restaurang Strampen ligger i natursköna Inre hamnen i Vasa och är en av Finlands äldsta paviljong med sina snart 150 år på nacken. Restaurangen rymmer cirka 220 personer och sommartid har vi även tillgång till 400 kundplatser på terrassen. Vi har öppet från mitten på april fram till jul, vi serverar både lunch och à la carte och i december dukar vi upp julbord. Vi arrangerar även större privata tillställningar, företagsfester och bröllop. För oss är det viktigaste att kunderna får en positiv helhetsupplevelse med både högkvalitativ mat och förstklassig kundservice.

 

Historik

Restaurang Strampens historik börjar 1868 när konfektionär Sebastian Coray delgavs beslut att han beviljats tillstånd att uppföra en paviljong i parkområdet nära Hovrätten. Läs mera

 

Historik

Restaurang Strampens historik börjar 1868 när konfektionär Sebastian Coray delgavs beslut att han beviljats tillstånd att uppföra en paviljong i parkområdet nära Hovrätten. Paviljongen planerades av C.A Setterberg och utformades att bli en sommarrestaurang. Byggnadsarbetet tog två år i anspråk 1868 - 1869. Coray betalade en hyra på 100 mk för området. Summan användes till att hålla parkområdet i gott skick. Krögare Heinrich Ernst köpte år 1876 paviljongen och fortsatte att driva rörelsen såsom den tidigare ägaren. Strampen ritades ursprungligen som en åttakantig liksidig restaurangbyggnad. På 30-talet fick restaurangen den utformning som den ännu idag är känd för. Terassen tillkom 1980 och har sedan dess varit Vasas största och soligaste terass med havsutsikt. Vintern 1997 - 1998 fick Strampen en ytterligare ansiktslyftning i och med att hela restaurangsalen grundrenoverades och ett nytt funktionellt kök installerades.

 

Lokalen

 

 

Kontakta oss!

Bokningar & förfrågningar