Since 1868


Öppettider

 

Öppethållningstider

Lunch
Måndag - Fredag 11.00 -15.00

À la carte
Måndag- lördag 17.00 -

Söndag stängt

Bokningar & förfrågningar

Kontaka oss på
strampen@strampen.com

eller ring (kl. 9-17)
+358 41 4514512

 

 

 

 

Veckans lunch

Vecka 17

Strampens lunch består av två varmrättsalternativ varav det ena alternativet är fisk. Priset inkluderar ett salladsbord, nybakat bröd, isvatten samt kaffe.

Pris: 12,80 € / person

 

Måndag 23.4

Yogurt- och chilimarinerad gris innerfilé med rödvinssås (G  L)

Halstrad lax med äppelcidersås (G  L)

Laxsoppa (G   L)

Tisdag 24.4

 Bacon och rödvinsbräserad kyckling (G   L)

Stekt kolja med majonäs på rökta räkor (G  L)

Laxsoppa (G  L)

Onsdag 25.4

 Långbakad nöt stek med pepparsås  (G  L)

Vitvinspocherad forell med skaldjurssås  (G   L)

Laxsoppa (G  L)

Torsdag 26.4

Äppel- och vitlökspäckad gris ytterfilé med chili-bearnaisesås (G)

Stekt abborre med brynt kaprissmör (L)

Laxsoppa (G  L)

Fredag 27.4

Pankopanerad kalkonfilé med sojamajonäs (L)

Smörstekt lax med örtsås (G  L)

Laxsoppa (G  L)

 

Om Strampen

Välkomna till oss på Strampen!

Restaurang Strampen ligger i natursköna Inre hamnen i Vasa och är en av Finlands äldsta paviljong med sina snart 150 år på nacken. Restaurangen rymmer cirka 220 personer och sommartid har vi även tillgång till 400 kundplatser på terrassen. Vi har öppet från mitten på april fram till jul, vi serverar både lunch och à la carte och i december dukar vi upp julbord. Vi arrangerar även större privata tillställningar, företagsfester och bröllop. För oss är det viktigaste att kunderna får en positiv helhetsupplevelse med både högkvalitativ mat och förstklassig kundservice.

 

Historik

Restaurang Strampens historik börjar 1868 när konfektionär Sebastian Coray delgavs beslut att han beviljats tillstånd att uppföra en paviljong i parkområdet nära Hovrätten. Läs mera

 

Historik

Restaurang Strampens historik börjar 1868 när konfektionär Sebastian Coray delgavs beslut att han beviljats tillstånd att uppföra en paviljong i parkområdet nära Hovrätten. Paviljongen planerades av C.A Setterberg och utformades att bli en sommarrestaurang. Byggnadsarbetet tog två år i anspråk 1868 - 1869. Coray betalade en hyra på 100 mk för området. Summan användes till att hålla parkområdet i gott skick. Krögare Heinrich Ernst köpte år 1876 paviljongen och fortsatte att driva rörelsen såsom den tidigare ägaren. Strampen ritades ursprungligen som en åttakantig liksidig restaurangbyggnad. På 30-talet fick restaurangen den utformning som den ännu idag är känd för. Terassen tillkom 1980 och har sedan dess varit Vasas största och soligaste terass med havsutsikt. Vintern 1997 - 1998 fick Strampen en ytterligare ansiktslyftning i och med att hela restaurangsalen grundrenoverades och ett nytt funktionellt kök installerades.

 

Lokalen

 

 

Kontakta oss!

Bokningar & förfrågningar